2x10 SKARPE

Ofte stillede spørgsmål

Uden for banen:

 

 1. Skal du være i god form? “ Ja det skal man faktisk. Jeg træner hele min krop samt min balance evne, som spiller en stor rolle. Det er hårdt at præstere med fuld koncentration under et heat, hvor du gerne skulle gøre ALT rigtigt. Derfor er det en fordel at være med, fysisk og psykisk.

 2. Tjener du penge på det? “Nej desværre, ikke endnu og hvis jeg gjorde, ville jeg investere dem i projektet, for at komme endnu hurtigere til vores mål. Der er ikke nogle racerkører, der kun kører i danmark der tjener penge på, at køre, så man kan leve af det. Der skal man køre internationalt.

 3. Må du gerne drikke alkohol? “Ift. at skulle holde min form ved lige, matcher det jo ikke så godt. Jeg satser 100% på min racerkarriere, men det vil også sige at jeg har brug for at kunne lade arbejdet ligge, få gange og koble af med mine venner. For mig giver det motivation og energi at kunne hygge mig med mine venner og få gange nyde en genstand eller to..

 4. Har du selv en fed bil? “NEJ, desværre… det vil sige, jeg ville ønske jeg kunne have råd til en fed cabriolet til sommervejret, men det har jeg ikke. I så fald at jeg tjente penge nok til, at køre i den lækre dyre cabriolet, vil jeg hellere bruge pengene på min karriere. Så jeg forhåbentlig én dag kan stå med stolthed og leve at køre race, med en flot bil på banen og på vejen.

 5. Køre du så mega godt bil? “Jeg vil sige jeg er den bedste jeg kender til at køre bil (måske min far vil mene noget andet).”

 6. Har du fået nogle fartbøder? “Hmm, ja det har jeg desværre 1 gang. Desværre kørte jeg lidt for stærkt en mørk aften. I det mindste kan jeg mærke det har hjulpet med forskrækkelsen. Er mere tilbøjelig til at køre efter forholdene nu”

 7. Score du mange piger på at være racerkører? “Ja altså lige i forhold til det, må jeg sige fra min fortid at det har været utroligt skuffende resultat ;). Heldigvis for mig, har jeg mødt en rigtig sød svensk pige, som jeg er gået hen og blevet forelsket i, og det bedste er at det er gengældt (siger hun ) ;0).

 8. Hvad er din drøm? “Min store drøm, er at kunne stille op i Le Mans 2024. Jeg vil gerne vise hvad jeg kan i den store internationale motorsports verden og så betyder det egentlig også meget for mig, at kunne give den store oplevelse tilbage, til de som har støttet mig på min vej, og give dem som var kritiske en lærestreg.

 9. Er du så kendt? “Nej det vil jeg ikke mene. Flere og flere folk ved hvem jeg er, men for mig er det vigtigt, at være den samme Niklas, som jeg har været siden børnehaven. Jeg føler mig ikke hævet over nogle. Jeg har stadig mine gode venner fra børnehaven, som betyder alt for mig.

 10. Hvem er dit idol? “mit idol har lang i lang tid være Michael Schumacher, fordi jeg synes han var sej. Han brugte, som en af en af de første, mere tid med teamet og fik dem til at arbejde som en familie. Men efter jeg begyndte køre i racerbiler, har mit syn ændret sig lidt. I dag kan jeg sige, med stolthed i stemmen, at mit eneste rigtige idol er min FAR. Han er den sejeste mand jeg kender. En kæmpe inspiration for mig, som ungt menneske, racer kører, spasmager, arbejdsmand og far.

På banen:

 

 1. Hvor hurtig kører du?: “Det er meget forskelligt fra bil til bil. I DTC er det tæt på de 200 km/t for enden af langsiden. Bilen kan køre noget stærkere end de 200 km/t, men de baner vi har i Danmark er ikke store nok til mere fart. Det er også mere svinghastigheden der har noget at sige. Det er for alvor der man kan mærke kræfterne.

 2. Laver i pitstops som i formel 1? “ Nej det har man ikke i nogle danske klasser. I formel 1 køre man længere løb, hvor man har behov for nye dæk og tankning. I Danmark køre vi sprint-race som er små eksplosive race.

 3. Hvad for nogle dæk køre man med?Man har 2 slags dæk, et tørvejrsdæk som er helt glat, altså man kalder “slicks” og så har man regnvejrsdæk, som typisk er en lidt blødere compound og har mønster.

 4. Er det en dyr køredragt? “Min køredragt er rigtig dyr. Den ligger omkring 10-15.000 kr. Det gør den fordi, den for det første er specialsyet til min krop. Med de rigtige farver og sponsorer. Dragten er også lavet af et brandsikkert materiale der kaldes “nomex”. Typisk kræver det en ny køredragt til hver sæson pga. af sponsor skifte eller team skifte osv.

 5. Varmer du op inden løb? “For mit vedkommende, så ja. Jeg har typisk mit sjippetov med, som jeg bruger ca. 40-30 min inden jeg skal i bilen. Den tid bruger jeg også med musik i ørene for, at gøre mig psykisk klar.

 6. Hvad laver man på en løbsweekend?Jeg kommer fredag til banen for at hjælpe lidt til. Få styr på tilmelding og teknisk kontrol, hvor de skal se bilen og mit køretøj igennem. Lørdag morgen skal alle kørere til “førermøde”. Så er der et antal træninger, typisk efterfulgt af en tidtagning. Søndag køres løbene/heatene hen af dagen.

 7. Er du bange for at køre galt?Nej, jeg er ikke bange. Det er min overbevisning, at man ikke må være bange for noget på banen. Men derimod har jeg en vis respekt for alt der sker på banen. Når det kommer til stykket, reagere man på instinktivt i de små split-sekunder man har til at reagere når der sker noget.

 8. Kan du snakke med pit-mandskabet? Ja det kan jeg godt. Der er installeret “inter-comp” i bilen, som er et walkie-talkie system, så jeg har en knap på mit rat.

 9. Drifter du tit?Hej det gør jeg helst ikke. Hvis man køre bilen, så den skrider ud med bagenden, køre man ikke hurtigt. Det er for show. Man skal køre bilen som om den var på skinner. Det fungere sådan med rat bevægelser, pedal føring og tankegang om linjer.

 10. Er det hårdt? “Ja det er meget hårdt! Jeg er altid helt svedig, når jeg kommer ind fra et løb. Under min køredragt har jeg også brandsikkert undertøj på, samt en hjelmhue. Så i en bil hvor der kan blive omkring 60-65 grader, en varm sommerdag, med hjelm og fuld mundering på, kan der blive rigtig varmt.