2x10 SKARPE

Ofte stillede spørgsmål

På banen:

 

  1. Hvor hurtig kører du?: “Det er meget forskelligt fra bil til bil. I DTC er det tæt på de 200 km/t for enden af langsiden. Bilen kan køre noget stærkere end de 200 km/t, men de baner vi har i Danmark er ikke store nok til mere fart. Det er også mere svinghastigheden der har noget at sige. Det er for alvor der man kan mærke kræfterne.

  2. Laver i pitstops som i formel 1? “ Nej det har man ikke i nogle danske klasser. I formel 1 køre man længere løb, hvor man har behov for nye dæk og tankning. I Danmark køre vi sprint-race som er små eksplosive race.

  3. Hvad for nogle dæk køre man med?Man har 2 slags dæk, et tørvejrsdæk som er helt glat, altså man kalder “slicks” og så har man regnvejrsdæk, som typisk er en lidt blødere compound og har mønster.

  4. Er det en dyr køredragt? “Min køredragt er rigtig dyr. Den ligger omkring 10-15.000 kr. Det gør den fordi, den for det første er specialsyet til min krop. Med de rigtige farver og sponsorer. Dragten er også lavet af et brandsikkert materiale der kaldes “nomex”. Typisk kræver det en ny køredragt til hver sæson pga. af sponsor skifte eller team skifte osv.

  5. Varmer du op inden løb? “For mit vedkommende, så ja. Jeg har typisk mit sjippetov med, som jeg bruger ca. 40-30 min inden jeg skal i bilen. Den tid bruger jeg også med musik i ørene for, at gøre mig psykisk klar.

  6. Hvad laver man på en løbsweekend?Jeg kommer fredag til banen for at hjælpe lidt til. Få styr på tilmelding og teknisk kontrol, hvor de skal se bilen og mit køretøj igennem. Lørdag morgen skal alle kørere til “førermøde”. Så er der et antal træninger, typisk efterfulgt af en tidtagning. Søndag køres løbene/heatene hen af dagen.

  7. Er du bange for at køre galt?Nej, jeg er ikke bange. Det er min overbevisning, at man ikke må være bange for noget på banen. Men derimod har jeg en vis respekt for alt der sker på banen. Når det kommer til stykket, reagere man på instinktivt i de små split-sekunder man har til at reagere når der sker noget.

  8. Kan du snakke med pit-mandskabet? Ja det kan jeg godt. Der er installeret “inter-comp” i bilen, som er et walkie-talkie system, så jeg har en knap på mit rat.

  9. Drifter du tit?Hej det gør jeg helst ikke. Hvis man køre bilen, så den skrider ud med bagenden, køre man ikke hurtigt. Det er for show. Man skal køre bilen som om den var på skinner. Det fungere sådan med rat bevægelser, pedal føring og tankegang om linjer.

  10. Er det hårdt? “Ja det er meget hårdt! Jeg er altid helt svedig, når jeg kommer ind fra et løb. Under min køredragt har jeg også brandsikkert undertøj på, samt en hjelmhue. Så i en bil hvor der kan blive omkring 60-65 grader, en varm sommerdag, med hjelm og fuld mundering på, kan der blive rigtig varmt.